Monday, December 21, 2009

The Best Commentator Contest !!!

Monday, December 21, 2009 3

 Sticky wall

Hellop my followers , silent reader , strangers , and pengumpat-pangumpat yang selalu dok balakang aku tuh. Terima kasih bebanyak kat korang sebab baca dan mengumpat sekali . Jadi sekali lagi aku seorang yang pemurah ini nak bagi hadiah la kat korang tapi takkan hadiah nak bagi tanpa ada sebarang kertas kerja kan. Jadi kertas kerja nya mudah yang teramat la sangat.

Sendiri pun baca tajuk kat atas tuh, nampak ke tidak wahai pakcik makcik semua? Kalau tak nampak pergi check mata tu kot ada masalah ker mana la tau kan, siap-siap la nak kena pakai spek power 800. Jika dah nampak, kertas kerja adalah tersenarai macam seperti di bawah :



1. Post kan komen anda di mana-mana entri di "blog" apledegadiz sahaja bukan di "post" ini oke.
2. Anda boleh komen seberapa banyak komen pun tetapi komen itu tidak berunsurkan spam, jika berunsurkan spam komen itu tidak dikira sama sekali.

3. Anda juga kena pergi ke older post untuk meletakkan komen anda di entri lama blog apledegadiz.




Untuk pengetahuan anda semua 10 orang yang berada dalam kedudukan seperti di atas, mereka masih berada dalam kedudukan yang selamat tetapi harus diingatkan bahawa 10 orang yang "selamat" itu bila-bila sahaja boleh jatuh kebawah dan digantikan dengan peserta yang lain kerana mereka tidak sering mengomen di entri-entri blog ini. (Bukan aku yang buat tetapi alat ini yang berfungsi sendiri , harap maklum).


Syarat-syarat nya :

1. Buatkan satu entri mengenai contest ini supaya ramai lagi boleh join dengan tajuknya seperti tajuk di atas.Juz ceritakan apa yang patut sahaja, Oke.
2. Letakkan link kat kotak komen entri ini , diingatkan sekali lagi di kotak komen entri ini. supaya aku tahu siapa perserta aku. 
3. Komen kan apa sahaja tak kira logik atau tidak . tetapi bukan komen "ok." , "ya ." ," saya tahu." nampak sangat mengepam. waduh..waduh.
4. Nak jadi followers aku pun boleh tak nak pun boleh ikut suka anda la. tapi sebaik nya follow la ;D 


Hadiahnya : 

Nak tahu hadiahnya ape? ..... Secret !!! oke tapi tak menghampakan . Aku seorang yang baik hati ni takkan menghampakan korang semua. Sebelum nie anda semua mesti tahu siapa pemenang The cinema contest iaitu Neyra kan. Opps terlupa kepada 2 orang lagi pemenang saguhati the cinema contest sile emailkan anda punya alamat. rase nak bagi pulak kat kroang hadiah hahaha..

Contest ini tamat pada 25-01-2010 digantikan dengan 20-01-2010 . Jadi jika ada pape pertanyaan sila komen di kotak komen entri ini. Simple contest ,harap berjaya .jadi sampai 25-01-2010  20-01-2010 korang kena sentiasa menjenguk blog ini. Jika anda ingin mengetahui kedudukan peserta yang paling teratas sila scroll page bawah sekali, harap maklum.

pertanyaan di cbox tidak akan dilayansama sekali kerana cbox tuh boleh simpan 100 msg jerk takot tak sempan nak tengok kang. haaa !! nak lebih cepat dan pantas sila emailkan ker: apple_le.gardenie@yahoo.com

Monday, November 30, 2009

Error code Di Internet

Monday, November 30, 2009 3
Antara jenis-jenis kod yang biasa digunakan dalam penggunaan internet

400 - Bad File Request.Ini disebabkan oleh penggua tersilap menaip alamat URL domain tersebut dan server tidak dapat mengenal pasti URL tersebut.

401 - Unauthorized Page or Website.Pengguna sedang memasuki laman web yang memerlukan usernama dan passsword (kata laluan).Seperti ingin memasuki persekitaran router,cpanel dan server anda.

402 - Payment Required Error.Mesej ini terpapar berikutan pertanyaan untuk sesuatu servis tidah dapat dilaksanakan kerana masalah akaun di server tersebut.

403 - Forbidden @ Access Denied.Pengguna sedang memasuki sesuatu laman web dan telah disekat untuk memasukinya berikutan kesalahan memasuki username dan password.Lebih kurang macam 401 jugak.

404 - File Not Found.Server tidak dapat mencari dan memaparkan laman web yang dicari oleh pengguna.Ini kerana laman tersebut telah dipadam atau pengguna telah menaip alamat URL yang salah.

408 - Time Out Error.Klien server (seperti Mozilla dan Internet Explorer) telah memberhentikan arahan untuk membuka laman web tersebut sebelum server melaksanakan sepenuhnya arahan tersebut.

500 - Internal Error.Tidak dapat melaksanakan arahan HTML kerana kesalah an kongfigurasi di server.Pengguna perlu menghubungi pentadbir (administrator) untuk maklumat lanjut cara penyelesaiannya.

501 - Not Implemented.Web server tidak dapat melaksanakan arahan untuk carian tersebut.

502 - Server Temporary Overloaded.Server tidak dapat mengaktifkan laman web tersebut kerana jumlah traffik yang terlalu tinggi berikutan terlalu bnyak capaian ke web tersebut.

503 - Service Unavailable.Server terlalu sibuk atau telah dipindahkan.Berkemungkinan juga sambungan Internet telah terputus.

Pasang kode HTML di blog BETA

Apakah aksesori/plug-in dgn memakai kode html atau java script yg sebenarnya bertujuan untuk blogger/blogspot lama boleh diterapkan untuk blogger versi baru yg masih Beta (masa percubaan)? Jawab ya atau tidak. Untuk aksesori yg dipasang di sidebar (sisi samping) blog jawabnya adalah yes, sedangkan untuk kode html/javascript yg dipasang di template tidak boleh atau tak sesuai org kata..

Jadi, kode html/javascript apapun yg dipasang di sidebar dapat diterapkan di blogger beta dgn cara yg lebih mudah. Ikuti petunjuk berikut:


1. Setelah log-in ke blogger beta, klik menu LAYOUT.
2. Klik menu ADD PAGE ELEMENT
3. Ada beberapa pilihan, klik menu ADD HTML/JAVASCRIPT
4. Masukkan kode html/javascript yg ingin korang pasang.
5. Save. Selesai.


Sedangkan untuk kode html yg berfungsi dalam halaman utama/main page seperti READ MORE/selanjutnya atau post-summary/expandable post tidak boleh digunakan di blogger BETA. Untuk READ MORE di blogger beta perlulah memakai kode lain.


Tutorial untuk post-summary/expandable post atau READ MORE untuk blogger BETA akan diposting pada masa akan datang.


Kakinota: untuk kegunaan blogger beta sahaja. Trimass!!

Monday, August 10, 2009

Mencari Design T-shirt Paling Kreatif

Monday, August 10, 2009 7
Helo oulz . . . Hari ini aple ade lagi satu peraduan best @ baek punyer di dE gadiZ TeaM . . . Best wokk . . . haha mesti korang pikir praduan mencari bakat baru dlm DJ tuh dh habes ker? haha peraduan tuh belum tamat lagi k . . masih ade lagi..


sample design baju t-shirt . . . So ade idea ? jgn ciplak k. x baek . . hehe


Hari ini aple n de geng ingin mencari bakat2 baru dalam bidang mendesign kan baju2 indie . . . hek3 bdk2 muda zaman skunk mmg indie baik punyer ar kan . . Ape la salahnyer korang mengeluarkan bakat korang dalam bidang ini. X salah kan .



Design2 baju yg gempak n best2 akan di keluarkan menjadi baju rasmi dE gadiZ TeaM . . Dan oulz juga akan menjadi salah seorg designer yang terkenal . . . Baju2 yang telah oulz design itu akan dijual dan dipakai oleh team kami . .




So ape lagi . . . Hadiah akan kami keluarkan . . Jangan risau lah ... Pape juz join us . .



ingin mendaftar dlm peraduan ini . . Sila email kepada saya di


>>> apple_le.gardenie@yahoo.com
<<<



Butir-butir dalam email ^^^^

Nama :
Email / ym :
Umur :
Pelajar / pekerjaan :


selepas kami mendapat email anda.. kami akan email kembali kpd anda. . ok so ape lagi mai la kite enjoy . . .


Monday, August 3, 2009

show your talent!!!

Monday, August 3, 2009 11
✖ SHOW UR TALENT NOW!!! ✖


salam kepada oulz sume yg semestinyer tgh mmbaca blog2 atau tgh berkunjung ker apLe dE gadiZ blogger atau pown sedang mendengarkan Frenzy Fm iaitu radio yang pastinyer mengempakkan lagi hidup n dunia oulz..haha



Hari ini dE gadiZ TeaM mempunyai tawaran ataupun lebih dikenali sebagai peraduan a.k.a pertandingan untuk menyerlahkan lagi bakat2 oulz yang semestinya terpendam selama ini.
Mungkin oulz tertanya-tanya sekarang?! Apakah peraduan a.k.a pertandingan yang dE gadiZ TeaM sediakan untuk oulz semua. Jeng..Jeng..Jeng



:



:



:



:



:





Peraduan a.k.a pertandingan berDJ.. Mungkin oulz selama ini ingin menjadi seorang yg femes dengan suare2 oulz yang begitu merdu sekali (Jangan Segan Jangan Malu)..Jadi tunggu ape lagi daftarkan nama oulz di email : apple_le.gardenie@yahoo.com



-Tarikh tutup akan diumumkan nanti-



Hadiah akan diterima oleh pemenang-pemenang kita yang semestinya berbakat dan berani untuk mencuba bertanding dalam peraduan ini...Anda akan diuji bakat oleh 2 orang DJ yang amat tampan sekali dan juga pro dalam bidang ini..Jadi jika anda ingin tahu siapakah gerangan 2 jejaka itu..Daftarkan segera dan serlahkan bakat anda bersama-sama dengan dE gadiZ TeaM..



terima kasih..

~dE gadiZ TeaM~

♂♀ dE gadiZ teaM ♂♀

BIG BOSS

ayumi a.k.a mamymamu

put3 a.k.a aple

MANAGER ✖

misz iQQah

sweet pink black devil

fisau

dakmuo 

ღ emyrukenza kaneshiro

FASILITATOR ✖

adeQ eyda

 aliaa elina

 yamakasi

 syuk

PHOTOGRAPHER ✖

 mila

FBI ✖

 kime

 aie-man

BANDZ ✖

gee a.k.a akim

put3 a.k.a aple

daniel farhan

ilham farish

zack

✖  ADMIN XTVT ✖

( SEMUA TEAM  TERLIBAT )

BIG BOSS MYSPACE , WEBSITE , BLOG , YM ✖

PENASIHAT ✖

mila 

miss blurr

intan payung a.k.a minah kiwi

 
My Team